Zpět
Zadejte min. 3 znaky
Kategorie
Produkty
Zobrazit dalších

Jak drahý má být zásnubní prsten

V USA by prý měl muž za zásnubní prsten utratit kolem dvou až tří platů. Jen promyšlený marketing. Poradíme vám jak vybrat skvělý prsten s diamantem u nás v ČR!

Jak drahý má být zásnubní prsten pro vaši Drahou?

V USA se traduje, že za zásnubní prsten by měl muž utratit kolem dvou tří platů. Aby šlo na první pohled vidět, jak moc bere tuhle událost vážně.

Jenže. Každá tradice se musela někde zrodit. Tuhle uměle založila skupina De Beers. Není se co divit – i v současnosti hraje hlavní roli v diamantovém byznysu a ovládá kolem 40 % celosvětové těžby.
Nejde vlastně o nic jiného než mazaný marketingový tah, jak si zajistit nikdy nekončící přísun zákazníků. Protože svatby tu budou tak nějak pořád...

Takže si nenechte nic diktovat od marketérů a vyberte zásnubní prsten podle svého!

V Česku máme odjakživa vlastní hlavu, takže vymyšlené pravidlo dvou tří platů tu nikdo extra neřeší. Muži vybírají prsten spíš dle svých finančních možností a také dle vkusu své vyvolené. A ten bývá velmi rozdílný – od milovnice velkoleposti až po vyznavačku severské jednoduchosti.

Pokud to chcete v číslech, tak nejčastěji muži u nás kupují prsten s diamantem za 20 až 50 tisíc.

Výběr zásnubního prstenu po česku

Čeští muži přistupují ke koupi prstenu k zásnubám individuálně, proto nabízíme jen trio obecných kritérií, která mohou pomoci při výběru.

1. Finanční možnosti

Kolik chci/mohu do prstenu investovat peněz? Tenhle bod doporučujeme vyjasnit jako první. Je v podstatě nejdůležitější. Vytyčíte si tak finanční hranice od-do a výrazně si tak zúžíte následný výběr konkrétního šperku.

Ano, žádání o ruku je slavnostní okamžik a člověk chce zapůsobit. Asi tedy chcete vybrat šperk, který ženu oslní, dojme. Však ho také bude ukazovat každému v okolí od rodičů přes kolegy po kamarádky.

Na druhé straně by pro vás zrovna zásnubní prsten neměl být zdrojem stresu, tedy nedoporučujeme si na něj například brát půjčku. Zásnuby jsou často jen startem mnoha dalších zásadnějších výdajů (svatba, pořízení společného bydlení, narození potomka…)

2. Vkus budoucí nositelky

A tohle je druhá nejdůležitější věc: vkus ženy, která bude prsten nosit, dívat se na něj den co den a také jej bude ladit se zbytkem outfitu. Nosila dosud šperky z bílého kovu (bílé zlato, stříbro, platina) nebo má většinu šperků ze žlutého zlata? Nový přírůstek v podobě zásnubního prstenu by měl být s dosavadním obsahem šperkovnice snadno kombinovatelný!

Koupíte-li opulentní prsten s mohutným diamantem ženě, která je vyznavačkou kompostování, udržitelné módy a nosí pouze ručně navlékané jóga korálky, pak ji pompézní diamantový šperk za desítky tisíc spíš vyděsí.

Darujete-li naopak jednoduchý, drobný prstýnek s miniaturním kamínkem dámě, která miluje originální šaty od návrhářů a drahé šperky, uvidíte na její tváři zklamání.

3. Prsten s diamantem jako investice?

Tohle je spíš doplňkové rozhodovací kritérium, ale stojí za to o něm popřemýšlet. Pokud vám to dovoluje bod č. 1 – tj. máte na pořízení zásnubního prstenu docela slušný rozpočet – co vybrat šperk, který bude zároveň rozumnou investicí?

Jednak tím do rodinného portfolia zařadíte velmi konzervativní, stabilní prvek. Jednak tím do rodiny pořídíte důstojný šperk, který se možná bude dědit coby zásnubní prsten z generace na generaci.

Rozum a cit

Ve hře jsou i další individuální fakta, která můžete do rozhodování zahrnout. Zvolíte například prsten s jedním či více diamanty? Je to na vás od A do Z!

Tak tedy: raději prsten s jedním velkým centrálním diamantem?
Prsten TD45


Nebo spíš s velkým kamenem uprostřed a po obou stranách s menšími?
Prsten TD28


Pro milovnice opulentních šperků může být skvělá volba tzv. HALO styl prstenu. Větší centrální diamant lemují okolo menší. Dohromady způsobí doslova zářivou explozi.
Prsten TD55

Tipy na závěr

Chcete při žádosti o ruku udělat dojem prstenem s velkým diamantem, ale musíte si hlídat finance. Přemýšlíte proto, jaká velikost diamantu už působí úctyhodně? My říkáme 0,4 karátů. Ale rozhodně neříkáme, že s prstenem a kamenem o velikosti 0,3 karátů dojem také neuděláte.

Jste nároční a máte jasnou vlastní představu, jak by měl prsten k vašim zásnubám vypadat? A proč ne. Jenže nikde jste podobný neviděli, nenašli... V Topdiamonds se můžete stát spoluautorem šperku – rádi vám ho vyrobíme na míru.

Přejeme šťastný výběr!

Sdílejte článek